Vacanțe Muzicale XLVIII: SONORITĂȚI ALE VACANȚELOR MUZICALE LA ROMAN ȘI TÂRGU NEAMȚ

Precum în multe dintre cele patruzeci și șapte de ediții precedente, la ediția curentă sonoritățile Festivalului Vacanțe Muzicale se vor face auzite și la Roman și la Târgu Neamț.

Astfel, Ansamblul cameral Fagotissimo” va fi oaspetele celor două localități nemțene. Evenimentul din municipiul Roman se va petrece marți, 4 iulie, de la ora 18:00, la sala „Nicolae Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei, iar cel din orașul de pe malurile Ozanei va fi o zi mai târziu, miercuri, 5 iulie, ora 18:00, la Casa Culturii „Ion Creangă”.

La ambele evenimente musicale, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

***

„FAGOTISSIMO”

Ansamblul cameral „Fagotissimo” a fost constituit în 1999, când trei fagotişti de la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău – Mihai Timofti, Costică Mărcuţ şi Pavel Ionescu -, împreună cu George Hariton, prim fagotist la Filarmonica „Moldova” din Iaşi, au decis să exploreze magnificul univers timbral al acestui interesant instrument.

Din anul 2009 în cvartet a fost cooptat şi fagotistul Mihai Badiu. În ultimii ani, odată cu cooptarea de noi membri în orchestră, la recitalurile formației au fost invitați și fagotiștii Mihai Gavril, Alexandra Stanciu, Mihai Panainte, Cristian Buciumaș și Ionuț Roșca, iar la percuție evoluează Iulia Bitta și Sorin Sofian.

Repertoriul acestui grup cuprinde muzica barocă şi ajunge până la lucrări compuse special pentru această combinaţie de instrumente.

Formaţia a susţinut deja numeroase concerte în ţară (Iaşi, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Piatra-Neamţ, Piteşti, Oneşti, Constanţa) şi străinătate (Italia, Franţa, Germania, Bulgaria, Macedonia, Moldova, Grecia, Ucraina), participând la numeroase festivaluri şi fiind prezentă în teatre de tradiţie, precum Piccolo Reggio (Torino, Italia), Teatro Zanon (Udine, Italia), Palazzo Magnani (Reggio Emilia, Italia), Megaron (Salonic, Grecia).